Oston jälkeen saat sähköpostiisi tilausvahvistuksen Puoliksi Tehty-verkkokaupasta. 1-3 arkipäivän kuluessa saat toisen sähköpostin, joka sisältää linkin SketchUp lisenssin aktivointiin ja ohjelman asentamiseen. Tämä sähköposti tulee lähettäjältä Trimble.com.

Ostot käsitellään manuaalisesti, joten latauslinkin saaminen kestää pienen hetken. Tarkastathan myös roskapostikansiosi.

Saatuasi sähköpostin, toimi alla olevien ohjeiden mukaisesti:

1. Klikkaa sähköpostin linkkiä ”Manage your account”

SketchUp ohjelma 1

2. Luo Trimble ID-tunnus

Luo itsellesi Trimble ID-tunnus. Muista käyttää tässä samaa sähköpostiosoitetta, jolla teit lisenssiostosi. Jos sinulla on jo Trimle-tunnukset ko. sähköpostiosoitteelle, voit kirjautua sisään niillä.

SketchUp ohjelma 2

My Products-välilehdeltä näet mitä lisenssejä sinulla on käytössäsi ja kuinka kauan ne ovat voimassa.

SketchUp ohjelma 3

View Included Applications-valikon alta näet ostamaasi lisenssiin kuuluvat ohjelmat ja pääset lataamaan SketchUp Pro-ohjelman Download-linkkiä klikkaamalla.

SketchUp ohjelma 5

3. Lataa ohjelma koneellesi

Klikattuasi Download-linkkiä avautuu lataussivusto. Klikkaa Sign In to Trimble ID.

SketchUp ohjelma 6

Valitse sopiva ohjelmistoversio (todennäköisesti haluat ladata ohjelman uusimman version). Huomaa, että Windows ja MacOs -käyttöjärjestelmille on erilliset latauslinkit. Klikkaa Download.

SketchUp ohjelma 7

Seuraa latausohjeita.

SketchUp lisenssi
SketchUp lisenssi 2
SketchUp lisenssi 3

4. Avaa ohjelma

Jos ohjelma ei avaudu automaattisesti latauksen jälkeen, voit avata sen työpöydälle ilmestyneestä kuvakkeesta (Macilla Applications-kansiosta).

SketchUp Pro lisenssi

Kirjaudu vielä kerran Trimble-tilillesi klikkaamalla Sign In-painiketta. Tämän jälkeen ohjelma avautuu ja on käyttövalmis.

Hyvä tietää:

  • Voit käyttää lisenssiäsi kahdella eri laitteella, esim. kahdella eri tietokoneella. Asenna ohjelma molemmille laitteillesi samalla tavalla, eli kirjaudu Trimble-tilillesi ja lataa ohjelma koneellesi Download-linkin kautta.
  • Jos olet käyttänyt ohjelmaa kahdella eri laitteella ja haluat vaihtaa kolmannelle laitteelle, tulee sinun ensin kirjautua ulos laitteiltasi Trimble-tilin Manage Devices-kohdasta. Valitse Deauthorize All. Tämän jälkeen voit taas kirjautua sisään uudella laitteellasi, jolle olet asentanut ohjelman.
SketchUp lisenssi 4