LayOut -verkkokurssi

99 sis. alv 24%

LayOut on SketchUp Pro:n mukana tuleva ohjelmakaveri, jonka avulla luot tekemästäsi 3D -mallista ammattimaisia 2D -piirroksia ja dokumentteja.

Erittäin hyödyllinen ohjelma etenkin paljon suunnitelmia tekevälle!

Verkkokurssilla opit ohjelman tehokkaan käytön alan ammattilaisen ohjauksessa.

Pääset opiskelemaan heti ja voit harjoitella oman aikataulusi mukaisesti. Selkeästi nimetyt video-oppitunnit ovat vapaasti käytössäsi 6kk ajan.

Käytössäsi on monipuoliset ja turvalliset maksutavat sekä *rahat takaisin -takuu! Laskutusmahdollisuuksia voit tiedustella sähköpostitse info@puoliksitehty.fi

Lue alta lisää kurssin sisällöstä!

Osasto: Avainsanat tuotteelle , ,

Kuvaus

Tämä verkkokurssi on sinulle, jos hallitset jo SketchUp Pro:n peruskäytön ja haluat luoda 3D -mallistasi 2D -suunnitelmadokumentteja. 

Opi olennaisimmat työkalut ja tehokkaimmat työtavat

LayOut on SketchUp Pro:n mukana tuleva ja erittäin hyödyllinen ohjelma etenkin, jos työskentelet suunnittelun parissa säännöllisesti ja haluat tuottaa visuaalisesti yhdenmukaista materiaalia.

Kurssilla opit parhaimmat työtavat ja vinkit tilasuunnittelun ammattilaiselta. Käytän itse ohjelmaa suunnittelijan työssäni päivittäin ja opetan ohjelmistojen käyttöä myös alan oppilaitoksissa. (Kerron itsestäni lisää tuonnempana.)

Harjoittele omaan tahtiisi

Suorita verkkokurssi omaan tahtiisi, ajasta ja paikasta riippumatta. Et ole sidottu kouluttajan aikatauluihin, vaan voit opiskella itsellesi sopivassa tahdissa. Kurssimateriaali on vapaasti käytettävissäsi 6kk (180 päivän) ajan.

Kertaa oppimaasi tarvittaessa

Palaa kertaamaan oppimaasi milloin haluat. Verkkokurssin etu liveopetukseen nähden on juurikin mahdollisuus edetä omaan tahtiisi. Sisältö on jaoteltu ja nimetty selkeästi, jotta löydät tarvitsemasi asian helposti.

LayOut kurssi

 

Mitä LayOut tekee?

LayOutin avulla voit kasata koko suunnitelmadokumenttisi valmiiksi. Tuot sivuille SketchUpissa tallentamiasi näkymiä, tarvittavia mittoja, tekstejä, symboleja, kuvia, nimiön, yrityksesi logon jne.

LayOut tiedosto elää ja muokkaantuu synkronoidusti tekemäsi SketchUp -tiedoston kanssa. SketchUp-malliisi tekemäsi muutokset päivittyvät siis myös LayOut -dokumenttiisi. Näin sinun ei tarvitse erikseen muokata dokumenttiin tuomiasi kuvia, jos päätät tehdä muutoksia 3D -mallinnokseesi.

Voit muokata dokumentin ulkonäön persoonalliseksi ja vaikkapa vastaamaan yrityksesi muuta visuaalista ilmettä. Käyttämällä tallennettua esityspohjaasi nopeutat työtäsi ja suunnitelmadokumenttisi ovat aina ilmeeltään yhtenäisiä.

Miten saan LayOut -ohjelman käyttööni?

LayOut on SketchUp Pro:n mukana tuleva ohjelma, joka latautuu koneellesi samalla kun lataat SketchUp Pron:n. LayOut ei siis ole erikseen maksettava/ ladattava ohjelma, vaan saat sen automaattisesti SketchUp Pro:n mukana. Siksipä sen käyttö kannattaakin opetella ja ottaa ohjelmista kaikki hyöty irti!

seinäprojektiot

Aloita ilman riskejä

Uskon, että opit ohjelman käytön kurssin aikana ja siksi lupaankin sinulle rahasi takaisin, jos näin ei käy.

Voit harjoitella SketchUp Pro-ohjelman ilmaisella kokeilujaksolla, jonka mukana saat myös LayOut-ohjelman. Seitsemän päivän ilmainen kokeilujakso riittää mainiosti ohjelman opetteluun. Tämän jälkeen voit hankkia ohjelmasta täysversion, jos/kun koukutut 3d- mallintamisen mielenkiintoiseen maailmaan. Kerron verkkokurssin ensimmäisellä videolla mistä saat ilmaisen kokeilujakson.

Pyydä apua tarvittaessa

Kurssimateriaali on rakennettu niin, että opit ohjelman käytön itsenäisesti opiskellen. Jos kuitenkin eteesi tulee tilanne, että tarvitset lisää neuvoja, niin olen apunasi. Minuun saat yhteyden sähköpostitse, somekanavilla ja verkkosivuston chatin kautta.

Lisävinkki: Liity Facebookin SketchUp Suomi-ryhmään, jossa minun lisäkseni apunasi on joukko muitakin ohjelman käyttäjiä!

Mitä osaan LayOut -verkkokurssin jälkeen?

  • Osaat esivalmistella mallinnuksesi SketchUpin puolella (=tallennetut näkymät eli scenet)
  • Osaat avata LayOutin ja valita mieleisen esityspohjan
  • Osaat käyttää LayOutin perustyökaluja ja hallitset myös edistyneempiä työkaluja/ -tapoja
  • Osaat tehdä oman personoidun esityspohjan sekä muokata valmiista esityspohjasta omanlaisesi
  • Osaat lisätä dokumenttiisi sivuja ja hallinnoida tasoja/ layereitä
  • Osaat yhdistää SketchUp -tiedostosi LayOutiin ja asettaa näkymät haluttuun mittakaavaan eri sivuille
  • Osaat lisätä sivuille mittoja, tekstiä, käyttää automatisoituja tekstejä ja muokata niitä

Ja paljon muuta!

perspektiivikuva

Kurssivideoiden sisältö:

-Ohjelmiston hankkiminen

SketchUp Pro ilmaiskokeilujakson tai täyden lisenssin hankkiminen

-Alkuvalmistelut

Alkuvalmistelut SketchUpin puolella ja tallennettujen näkymien teko/ scenes

LayOutin avaaminen ja esityspohjan valitseminen/ template

-Perustoiminnot ja piirtäminen

Näkymässä liikkuminen/ orbit + pan

Muotojen, tekstin, mittojen piirtäminen ja muokkaaminen

Muotojen liikuttelu/ aling, object snap, grid snap, arrange, center, flip, lock, group

-Oman esityspohjan teko ja muokkaus

Paperikoon vaihtaminen ja nimiön teko/ table, auto text

Sivujen lisäys ja muokkaus/ pages, layers

Esityspohjan tallentaminen/ My Templates

Valmiin esityspohjan muokkaaminen

-Dokumentin työstäminen

SketchUp näkymien tuonti + asetukset/ insert, scene, scale

Muutosten tekeminen SketchUp -malliin ja niiden päivitys LayOutiin

Mittojen + tekstien lisäys sivuille

Mittakaavassa olevien piirrosten + objektien lisääminen sivuille/ scaled drawing + scrapbook

Tiedoston tallentaminen layout ja pdf-muodossa

 

layout kurssi

Maistiaiset kurssista

Kaksi ensimmäistä videota ovat katsottavanasi maksutta kurssimateriaaleista.

Palautteita kurssien kävijöiltä:

“Haluan kiittää hyvin tehdystä selkeästä materiaalista! Videosi peittoaa kyllä kaikki “tuubejuunkin” videot. Näitä on ollut hyvä käydä lävitse.” (Eija)

 

“Pidän opetustyylistäsi ja kurssin loogisesta etenemisestä. Sormet syyhyävät, että pääsen jatkamaan opiskelua (kunhan töiltäni taas ehdin)!” (Sari)

 

“Selkeä opetustyyli ja sopiva etenemisvauhti. Pause-nappi oli itsellä kovassa käytössä, kun yritin sisäistää kerralla kaiken. Tehostettu nopeus oli jossain kohdin opetuksessa myös paikallaan, hyvä idea!” (Jonna)

 

“Käytyäni kurssin kerran läpi, toimii se minulla edelleen “hakuteoksena”. Palaan kurssin osioihin, josta tarvitsen lisäoppia. Osiot on fiksusti jaettu siten, että vastaukset kysymyksiini löytyvät aina helposti.” (Sari)

 

”Hyvä ja selkeä kurssi. Ja hyvä kun ohjelman käyttöä oli käyty läpi niin monipuolisesti. Pitää katsoa osa videoista vielä uudemman kerran.” (anonyymi käyttäjä)

 

“Todella hyvin ja selkeästi kerrottu. Ihanaa kun videot eivät olleet pitkiä.” (Tiina)

 

“Ehdottomasti suosittelen muillekin!” (Jonna)

Palautteet on kerätty kurssin ostaneilta asiakkailta.

SketchUp-kurssi

 

Aloita opiskelu heti

Voit aloitta ohjelman opettelun vaikka heti. Ostaessasi kurssin, saat välittömästi pääsyn kurssimateriaaleihin.

Kysyttävää?

Jäikö jokin asia vielä epäselväksi? Ole minuun yhteydessä sähköpostitse info@puoliksitehty.fi, alakulman chatin kautta tai somekanavilla.

Kuka olen?

Hei! Olen Riikka, tämän sivuston ja verkkokurssien tekijä.

Olen toiminut sisustussuunnittelun parissa yli 15 vuotta. Työurani aikana olen toiminut alalla yrittäjänä, palkkatöissä sekä opetustehtävissä.

Mallinnusohjelmien käyttö on ollut minulle aina mieleistä, ja ne ovatkin keskeinen työkalu työpäivissäni. Tällä hetkellä päivittäisessä käytössäni on SketchUp Pro, joka on henkilökohtainen suosikkini monista käyttämistäni ohjelmista. Koulutan ohjelman käyttöä myös alan oppilaitoksissa.

Opetustapaani on kuvailtu selkeäksi ja käytännönläheiseksi. Neuvon ja perustelen hyväksi havaitsemani toimintatavat, jotta ymmärrät ohjelmien toimintaperiaatteet ja osaat soveltaa oppimaasi myös itsenäisessä työskentelyssä.

Riikka Hakkarainen

Liitythän myös uutiskirjeeni tilaajaksi! Sitä kautta saat tiedon verkkokurssien mahdollisista päivityksistä sekä uusista sisällöistä.

Facebookista löydät SketchUp Suomi -ryhmän, jonne olet tervetullut keskustelemaan ja kyselemään ohjelman käyttöön liittyvistä asioista.

Mukavia mallinnushetkiä!

-Riikka