LayOut -verkkokurssi

79,00 sis. alv 24%

LayOut on SketchUp Pro:n mukana tuleva ohjelmakaveri, jonka avulla luot tekemästäsi 3D -mallista ammattimaisia 2D -piirroksia ja dokumentteja.

Personoitu ja osittain automatisoitu esityspohja nopeuttaa suunnitelmiesi kokoamista ja pitää dokumenttiesi visuaalisen ilmeen yhtenäisenä.

Erittäin hyödyllinen ohjelma etenkin paljon suunnitelmia tekevälle!

Kurssin jälkeen osaat luoda oman esityspohjan, valmistella ja synkronoida SketchUp -tiedostosi LayOutiin, lisätä tarvittavat kuvat, mitat, tekstit, symbolit yms. sekä mm. käyttää autotext -työkalua prosessin nopeuttamiseksi.

Kurssimateriaali on käytössäsi puolen vuoden ajan (180 päivää).

Käytössäsi on monipuoliset ja turvalliset maksutavat. Laskutusmahdollisuuksia voit tiedustella sähköpostitse info@puoliksitehty.fi

Lue alta lisää kurssin sisällöstä!

Osasto: Avainsanat tuotteelle , ,

Kuvaus

Tämä verkkokurssi on sinulle, jos hallitset jo SketchUp Pro:n peruskäytön ja haluat luoda 3D -mallistasi 2D -suunnitelmadokumentteja. LayOut on SketchUp Pro:n mukana tuleva ja erittäin hyödyllinen ohjelma etenkin, jos työskentelet suunnittelun parissa säännöllisesti ja haluat tuottaa visuaalisesti yhdenmukaista materiaalia.

LayOut on helposti opittavissa ja nopea käyttää, kunhan tietää muutamat niksit ja periaatteet sen toiminnasta. Opetan ne sinulle tällä kurssilla!

LayOut kurssi

Mitä LayOut tekee?

LayOutin avulla voit kasata koko suunnitelmadokumenttisi valmiiksi. Tuot sivuille SketchUpissa tallentamiasi näkymiä, tarvittavia mittoja, tekstejä, symboleja, kuvia, nimiön, yrityksesi logon jne.

LayOut tiedosto elää ja muokkaantuu synkronoidusti tekemäsi SketchUp -tiedoston kanssa. SketchUp-malliisi tekemäsi muutokset päivittyvät siis myös LayOut -dokumenttiisi. Näin sinun ei tarvitse erikseen muokata dokumenttiin tuomiasi kuvia, jos päätät tehdä muutoksia 3D -mallinnokseesi.

Voit muokata dokumentin ulkonäön persoonalliseksi ja vaikkapa vastaamaan yrityksesi muuta visuaalista ilmettä. Käyttämällä tallennettua esityspohjaasi nopeutat työtäsi ja suunnitelmadokumenttisi ovat aina ilmeeltään yhteneväisiä.

Miten saan LayOut -ohjelman käyttööni?

LayOut on SketchUp Pro:n mukana tuleva ohjelma, joka siis latautuu koneellesi samalla kun lataat SketchUp Pron:n. LayOut ei siis ole erikseen maksettava/ ladattava ohjelma, vaan saat sen automaattisesti SketchUp Pro:n mukana. Siksipä sen käyttö kannattaakin opetella ja ottaa siitä kaikki hyöty irti!

seinäprojektiot

Mitä saan ostaessani kurssin?

Saat pääsyn videokoulutukseen, jossa opetan sinulle LayOut -ohjelman käytön. Olen nimennyt koulutusvideot selkeästi erillisiksi osioiksi, jotta sinun on helppo palata kertaamaan haluamaasi asiaa. Videoilla puhun ja samalla näytän ohjelman käyttöä.

Kurssin sisältö ja vinkit painottuvat sisustussuunnitteluun, vaikka ohjelmalla voi toki tehdä muunkinlaista suunnittelua. Saat täsmätietoa ohjelman ominaisuuksista ja työkaluista, joista on hyötyä erityisesti tilojen esitysmateriaalin luomisessa.

Kurssin sisältö on käytettävissäsi 180 päivän, eli noin puolen vuoden ajan, jonka aikana voit katsella videoita rajoittamattomasti.

Voit harjoitella omaan tahtiisi, palata koulutuksen eri osioihin ja pysäyttää videon milloin haluat. LayOut -kurssi on toteutettu kokonaan etänä suoritettavaksi. Tarvittaessa olen apunasi ja vastaan kurssin aikana heränneisiin kysymyksiin.

Voit olla minuun yhteydessä sähköpostitse info@puoliksitehty.fi. Pyrin vastaamaan mahdollisimman nopeasti!

Mitä osaan LayOut -verkkokurssin jälkeen?

Kurssilla opit kattavasti LayOut -ohjelman käytön, eli:

  • Osaat esivalmistella mallinnuksesi SketchUpin puolella (=tallennetut näkymät eli scenet)
  • Osaat avata LayOutin ja valita mieleisen esityspohjan
  • Osaat käyttää LayOutin perustyökaluja ja hallitset myös edistyneempiä työkaluja/ -tapoja
  • Osaat tehdä oman personoidun esityspohjan sekä muokata valmiista esityspohjasta omanlaisesi
  • Osaat lisätä dokumenttiisi sivuja ja hallinnoida tasoja/ layereitä
  • Osaat yhdistää SketchUp -tiedostosi LayOutiin ja asettaa näkymät haluttuun mittakaavaan eri sivuille
  • Osaat lisätä sivuille mittoja, tekstiä, käyttää automatisoituja tekstejä ja muokata niitä

Ja paljon muuta!

perspektiivikuva

Kurssivideoiden sisältö:

Ohjelmiston hankkiminen

-SketchUp Pro 30 päivän ilmaiskokeilujakson tai täyden lisenssin hankkiminen

Alkuvalmistelut

-Alkuvalmistelut SketchUpin puolella ja tallennettujen näkymien teko/ scenes

-LayOutin avaaminen ja esityspohjan valitseminen/ template

Perustoiminnot ja piirtäminen

-Näkymässä liikkuminen/ orbit + pan

-Muotojen, tekstin, mittojen piirtäminen ja muokkaaminen

-Muotojen liikuttelu/ aling, object snap, grid snap, arrange, center, flip, lock, group

Oman esityspohjan teko ja muokkaus

– Paperikoon vaihtaminen ja nimiön teko/ table, auto text

-Sivujen lisäys ja muokkaus/ pages, layers

-Esityspohjan tallentaminen/ My Templates

-Valmiin esityspohjan muokkaaminen

Dokumentin työstäminen

-SketchUp näkymien tuonti + asetukset/ insert, scene, scale

-Muutosten tekeminen SketchUp -malliin ja niiden päivitys LayOutiin

-Mittojen + tekstien lisäys sivuille

-Mittakaavassa olevien piirrosten + objektien lisääminen sivuille/ scaled drawing + scrapbook

-Tiedoston tallentaminen layout ja pdf-muodossa

Loppusanat

-Loppusanat

Miksi juuri SketchUp Pro + LayOut?

3D -mallinnusohjelmat ovat yksi sisustussuunnittelijan tärkeimmistä työkaluista ja käytän itse SketchUp Pro sekä LayOut -ohjelmia työssäni päivittäin. Yhdessä käytettyinä SketchUp Pro ja LayOut tarjovat kattavat työkalut ammattimaisten suunnitelmien luomiseen.

SketchUpia käytetään useissa muotoilua ja sisustussuunnittelua opettavissa oppilaitoksissa. Myös alalla työskentelevät suunnittelijat käyttävät paljon SketchUpia. Kurssi sopii siis mainiosti sinulle, jos haaveilet alan koulutuksesta, työharjoittelupaikasta tai yrittäjyydestä!

LayOutin käyttö nopeuttaa suunnitelmadokumenttiesi kasaamista, koska voit tallentaa itsellesi valmiin esityspohjan, jossa on osittain automatisoituja tekstejä ja muita apukeinoja. LayOut helpottaa pitämään dokumenttiesi visuaalisen ilmeen yhtenäisenä muun yritysmateriaalisi kanssa.

SketchUpPro on edullinen ohjelma. Kurssien sisällön voit opetella täysin ilmaisella SketchUp Pro:n kokeiluversiolla. LayOut ohjelman saat aina SketchUpin mukana.

Ilmaisversio on käytettävissäsi 30 päivää, joka riittää mainiosti molempien ohjelmien opetteluun. Tämän jälkeen voit hankkia ohjelmasta täysversion, jos ja kun, koukutut 3D- mallintamisen mielenkiintoiseen maailmaan!

layout kurssi

Kaksi ensimmäistä videota ovat katsottavanasi maksutta

Kurssin ensimmäisellä videolla neuvon mistä saat SketchUp Pro:n 30 päivän kokeilujakson tai maksullisen lisenssin käyttöösi. Myös toinen video on kaikkien katsottavissa. Siinä kerrataan tallennettujen näkymien, eli scenejen teko SketchUpissa. Maksuttomat videot pääset katsomaan kurssimateriaaleista.

Palautetta SketchUp Pro -verkkokurssin suorittaneilta:

“Haluan kiittää hyvin tehdystä selkeästä materiaalista! Videosi peittoaa kyllä kaikki “tuubejuunkin” videot. Näitä on ollut hyvä käydä lävitse.” (Eija)

 

“Pidän opetustyylistäsi ja kurssin loogisesta etenemisestä. Sormet syyhyävät, että pääsen jatkamaan opiskelua (kunhan töiltäni taas ehdin)!” (Sari)

 

“Hei Riikka, Kiitos SketchUp kurssista. SketchUpia olen käyttänyt jonkin verran. Todella hyviä täsmävinkkejä tuli kurssilta sekä uusia asioita kuten tagit ja videon tekeminen. Sellaista jäin kaipaamaan, että miten teet/piirrät ihan perus 2D-pohjapiirustukseen esim. kalusteet, ovet, wc-istuimet /-kalusteet jne. Käytätkö niihin valmiita objekteja vai piirrätkö ne itse?” (Tiina) (Palautteen pohjalta kurssiin on lisätty video, jossa näytän miten nopean 2D-piirroksen teko onnistuu)

 

“Selkeää ja helposti ymmärrettävää. On myös tärkeää, että materiaaliin voi palata myöhemmin ja kerrata opittua. :)” (anonyymi käyttäjä)

 

”Hyvä ja selkeä kurssi. Ja hyvä kun ohjelman käyttöä oli käyty läpi niin monipuolisesti. Pitää katsoa osa videoista vielä uudemman kerran.” (anonyymi käyttäjä)

 

“Todella hyvin ja selkeästi kerrottu. Ihanaa kun videot eivät olleet pitkiä.” (Tiina)

Palautteet on kerätty kurssin ostaneilta asiakkailta.

SketchUp-kurssi

Hei! Olen Riikka ja toimin tämän sivuston sekä verkkokurssien tekijänä.

Olen toiminut sisustussuunnittelun parissa yli 15 vuotta. Työurani aikana olen toiminut alalla yrittäjänä, palkkatöissä sekä opetustehtävissä. Olen siis päässyt tutustumaan sisustusalaan monesta eri näkökulmasta.

Mallinnusohjelmien käyttö on ollut minulle aina mieleistä, ja ne ovatkin keskeinen työkalu työpäivissäni. Olen toiminut myös ohjelmien kouluttajana työpaikallani ja eri kouluasteilla. Tällä hetkellä päivittäisessä käytössäni on SketchUp Pro, joka on henkilökohtainen suosikkini monista käyttämistäni ohjelmista. SketchUp, tuttavallisemmin “ketsup”, on monipuolinen, helppokäyttöinen ja edullinen ohjelma.

Liitythän myös uutiskirjeeni tilaajaksi! Sitä kautta saat tiedon verkkokurssien mahdollisista päivityksistä sekä uusista sisällöistä.

Facebookista löydät SketchUp Suomi -ryhmän, jonne olet tervetullut keskustelemaan ja kyselemään ohjelman käyttöön liittyvistä asioista.

Riikka H.

 

 

 

 

Toivon sinulle mukavia mallinnushetkiä ohjelman parissa!