SketchUp Free -verkkokurssi

129,00 sis. alv 24%

SketchUp Free -verkkokurssilla opit hyödyntämään SketchUpin ilmaisen version monipuolisia ominaisuuksia erityisesti sisätilojen suunnittelussa ja sisustamisessa.

Kurssin jälkeen osaat mallintaa kolmiulotteisia tiloja sekä tuottaa tarvittavaa visuaalista materiaalia, kuten pohjakuvia, leikkauskuvia, perspektiivinäkymiä ja mittakuvia.

Ilmainen SketchUp Free on mainio apu vaikkapa oman kodin, remonttikohteen, messuosaston tai muiden pienehköjen tilojen ja rakenteiden suunnitteluun.

Voit suorittaa kurssin omaan tahtiisi ja materiaali on käytössäsi puolen vuoden ajan (180 päivää).

Käytössäsi on monipuoliset ja turvalliset maksutavat. Laskutusmahdollisuuksia voit tiedustella sähköpostitse info@puoliksitehty.fi

Lue alta lisää kurssin sisällöstä!

Osasto: Avainsanat tuotteelle , ,

Kuvaus

Tämä verkkokurssi on sinulle, kun haluat herättää suunnitelmasi eloon ja aloittaa mallintamisen SketchUpin ilmaisella ohjelmaversiolla. 

Opit piirtämään tilasi kolmiulotteiseen muotoon, tekemään siitä mittapiirustuksia sekä visualisointikuvia.

SketchUp Free sopii hyvin pieniin projekteihin ja vaikkapa oman kodin suunnittelun avuksi. Tilojen mallintamisen lisäksi voit käyttää ohjelmaa apuna vaikkapa tuotemuotoilussa, pihasuunnittelussa jne. 

Ohjelma on helposti opittavissa ja nopea käyttää, kunhan tietää muutamat niksit ja periaatteet sen toiminnasta. Opetan ne sinulle tällä kurssilla!

Katso kurssin ensimmäinen video maksutta kurssimateriaalista.

 

SketchUp verkkokurssi

Mitä saan?

Saat pääsyn reilun neljän tunnin videokoulutukseen, jossa opetan sinulle SketchUp Free -ohjelman käytön. Opetus etenee perusteista kohti edistyneempiä työtapoja. 

Puhutuilla videoilla näytän ohjelman käytön askel kerrallaan ja mallinnan tämän sivun kuvissa näkyvän tilan. Olen nimennyt koulutusvideot selkeästi erillisiksi osioiksi, jotta sinun on helppo palata kertaamaan haluamaasi asiaa.  

Saat siis täsmätietoa ohjelman ominaisuuksista ja työkaluista, joista on hyötyä erityisesti tilojen suunnittelussa. Kurssin sisältö ja vinkit painottuvat sisustussuunnitteluun, mutta kurssilla opituilla taidoilla voit toki tehdä muunkinlaista kolmiulotteista suunnittelua.  

SketchUp Free-kurssi on toteutettu kokonaan etänä suoritettavaksi. Kurssin sisältö on käytettävissäsi 180 päivän, eli noin puolen vuoden ajan, jonka aikana voit katsella videoita rajoittamattomasti.

Voit harjoitella omaan tahtiisi, palata koulutuksen eri osioihin, pysäyttää videon milloin haluat. 

Tarvittaessa olen apunasi ja vastaan kurssin aikana heränneisiin kysymyksiin. Jos sinulle siis herää kysymyksiä opetuksen sisällöstä tai jokin asia jää epäselväksi, voit olla minuun yhteydessä sähköpostitse info@puoliksitehty.fi. Pyrin vastaamaan mahdollisimman nopeasti!

Mitä osaan SketchUp Free-kurssin jälkeen?

Kurssilla opit kattavasti SketchUp Free -ohjelman käytön, eli:

 • Osaat piirtää erilaisia muotoja ja kolmiulotteisia kappaleita
 • Osaat piirtää mittakaavassa olevan pohjakuvan
 • Osaat tehdä pohjakuvasta kolmiulotteisen tilan ja tarkastella sitä eri kulmista
 • Osaat lisätä ja muokata erilaisia materiaaleja tilaasi
 • Osaat tuoda tilaasi 3d-kalusteita, esineitä jne. sekä muokata niitä
 • Osaat tehdä piirtämästäsi tilasta värillisen pohjakuvan, seinäprojektiot, 3d-visualisoinnit
 • Osaat lisätä suunnitelmaasi mitat ja tekstiä

Ja paljon muuta!

SketchUp free

 

Kurssilla opit:

Käytön aloitus
-Käytön aloitus/ Trimble-tilin luonti ja käyttöliittymään tutustuminen

Perustoiminnot ja piirtäminen
-Näkymässä liikkuminen/ orbit + pan + zoom
-Viivan ja pinnan piirtäminen/ line + rectangle + circle
-Muotojen piirtäminen/ push&pull + follow me
-Kappaleen valinta, liikuttelu ja kopiointi/ select + move + rotate + flip
-Kappaleen koon muuttaminen/ scale
-Ryhmien tekeminen/ group + explode
-Peruuta + toista/ undo + redo
-Katselusuunnat ja perspektiivi/ views + parallel projection + perspective
-Tallentaminen

Tilan piirtäminen
-Tilan piirtäminen mittoja käyttämällä/ offset + tape measure
-Aukotusten tekeminen (esim. ikkuna- ja oviaukot)
-Ikkuna-, ovi- ja lattialistojen tekeminen
-Pohjakuvan tuonti ja päälle piirtäminen/ insert

Materiaalit ja värit
-Materiaalien ja värien lisääminen ja muokkaaminen
-Oman materiaalin tekeminen

Objektit/ kalusteet
-Kalusteiden tuonti objektikirjastosta/ 3D Warehouse
-Objektien muokkaaminen

Mallinnuksen jäsentely
-Objektien piilottaminen ja lukitseminen/ hide + lock
-Viitteiden luonti ja hallinnointi/ tags

Näkymien tekeminen ja tallentaminen
-Seinäprojektioiden, leikkauskuvien ja pohjakuvan tekeminen/ section
-Tyylin ja valaistuksen muokkaus/ styles + shadows
-Näkymien tallentaminen/ scenes
-Mittojen ja tekstin lisääminen/ dimension + text

Kuvien tuottaminen
-Kuvien tallennus/ tulostus pdf-muotoon

Loppusanat
-Loppusanat

Extra-videot
-Nopean 2d -pohjakuvan teko

SketchUp kurssi

Palautetta Puoliksi Tehty -verkkokurssien suorittaneilta

“Haluan kiittää hyvin tehdystä selkeästä materiaalista! Videosi peittoaa kyllä kaikki “tuubejuunkin” videot. Näitä on ollut hyvä käydä lävitse.” (Eija)

 

“Pidän opetustyylistäsi ja kurssin loogisesta etenemisestä. Sormet syyhyävät, että pääsen jatkamaan opiskelua (kunhan töiltäni taas ehdin)!” (Sari)

 

“Hei Riikka, Kiitos SketchUp kurssista. SketchUpia olen käyttänyt jonkin verran. Todella hyviä täsmävinkkejä tuli kurssilta sekä uusia asioita kuten tagit ja videon tekeminen. Sellaista jäin kaipaamaan, että miten teet/piirrät ihan perus 2D-pohjapiirustukseen esim. kalusteet, ovet, wc-istuimet /-kalusteet jne. Käytätkö niihin valmiita objekteja vai piirrätkö ne itse?” (Tiina) (Palautteen pohjalta kurssiin on lisätty video, jossa näytän miten nopean 2D-piirroksen teko onnistuu)

 

“Selkeää ja helposti ymmärrettävää. On myös tärkeää, että materiaaliin voi palata myöhemmin ja kerrata opittua. :)” (anonyymi käyttäjä)

 

”Hyvä ja selkeä kurssi. Ja hyvä kun ohjelman käyttöä oli käyty läpi niin monipuolisesti. Pitää katsoa osa videoista vielä uudemman kerran.” (anonyymi käyttäjä)

 

“Todella hyvin ja selkeästi kerrottu. Ihanaa kun videot eivät olleet pitkiä.” (Tiina)

Palautteet on kerätty verkkokursseja ostaneilta asiakkailta.

Miksi juuri SketchUp?

SketchUpia käytetään useissa muotoilua ja sisustussuunnittelua opettavissa oppilaitoksissa. Myös alalla työskentelevät suunnittelijat käyttävät paljon SketchUpia (SketchUp Pro). Kurssi sopii siis mainiosti sinulle, jos haaveilet alan koulutuksesta, työharjoittelupaikasta tai yrittäjyydestä!

SketchUp toimii loistavana apuna myös oman kodin tai muun remonttikohteen suunnittelussa. Näet tilat kolmiulotteisina, joka helpottaa hahmottamaan tilojen toimivuutta ja väri- sekä materiaalivalintoja. Myös sopivan kokoisten huonekalujen ja kiintokalusteiden suunnittelu on huomattavasti helpompaa kolmiulotteisena.

SketchUp Free on ilmainen ohjelma. Ohjelma toimii internetin selaimessa, eikä sitä tarvitse ladata tietokoneelle. SketchUpin ilmaisversion ominaisuudet ovat toki ammattimaista SketchUp Pro:ta rajatumpia. Pienempiin projekteihin ja aloittavalle mallintajalle ilmaisversio on kuitenkin oikein pätevä ohjelma ja neuvon sinulle kurssin aikana, miten ottaa kaikki hyöty irti myös ilmaisversiosta. Ilmaisversion käyttötaidoista on hyötyä, jos joskus päätätkin hankkia maksullisen ohjelman käyttöösi.

 

SketchUp Free verkkokurssi

 

Mitä eroa on maksullisella ja ilmaisella SketchUpilla?

SketchUpin ilmaisen (Free) ja maksullisen (Pro) välillä on eroja, joista kerron sinulle tarkemmin myös kurssin aikana.

 • SketchUp Pro on maksullinen mallinnusohjelma, joka sopii ammattikäyttöön ja suurempiin projekteihin.
 • SketchUp Free on ilmainen verkon kautta toimiva versio, jossa on lähes kaikki samat mallinnusominaisuudet, kuin maksullisessa Pro:ssa.

Versioiden välisiä eroja:

 • Ilmaisversion käyttöliittymä on hieman erilainen, vaikka suuri osa työkaluista löytyy molemmista ohjelmista.
 • Materiaalien muokkaustoiminnot ovat ilmaisessa versiossa rajatumpia. Materiaalipankista löytyy kuitenkin valmiita materiaaleja ja voit tuoda myös omia materiaalejasi ohjelmaan.
 • Kuvien tallentaminen mittakaavassa onnistuu vain SketchUp Pro:ssa. Freellä voit tallentaa kuvasi pdf-muotoon tai vaihtoehtoisesti jpg-muotoon käyttämällä kuvakaappaus-työkalua.
 • Pro:n mukana tulee lisäohjelma LayOut, joka on tarkoitettu varsinaisen suunnitelmadokumentin kokoamiseen (esim. mittojen, tekstien lisäämiseen, kuvien mittakaavojen valintaan jne.). Ilmaisversion käyttäjä voi koota tarvittaessa suunnitelmansa esim. Power Pointilla.
 • Pro:n kanssa voit käyttää erilaisia lisäosia, joista on apua monimutkaisempien mallinnusten tekemisessä sekä rendausohjelmia, joilla mallinnuksista saadaan visuaalisesti realistisempia. Free ei tarjoa lisäosia.
 • Molemmissa versiossa voit ladata mallinnukseesi ilmaisia 3d-objekteja (kuten kalusteita), mutta ilmaisversiossa latausten määrää on rajoitettu 100 objektiin päivässä/ 1000 kuukaudessa.

Kurssia varten tarvitset:

 • tietokoneen
 • näppäimistön
 • hiiren
 • tietokoneen peruskäyttötaidon

ilmainen SketchUp

 

Hei! Olen Riikka ja toimin tämän sivuston sekä SketchUp -verkkokurssin tekijänä.

Olen toiminut sisustussuunnittelun parissa yli 15 vuotta. Työurani aikana olen toiminut alalla yrittäjänä, palkkatöissä sekä opetustehtävissä. Olen siis päässyt tutustumaan sisustusalaan monesta eri näkökulmasta.

Mallinnusohjelmien käyttö on ollut minulle aina mieleistä, ja ne ovatkin keskeinen työkalu työpäivissäni. Olen toiminut myös ohjelmien kouluttajana työpaikallani ja eri kouluasteilla. Tällä hetkellä päivittäisessä käytössäni on SketchUp Pro, joka on henkilökohtainen suosikkini monista käyttämistäni ohjelmista. SketchUp, tuttavallisemmin “ketsup”, on monipuolinen, helppokäyttöinen ja edullinen ohjelma.

Liitythän myös uutiskirjeeni tilaajaksi! Sitä kautta saat tiedon verkkokurssien mahdollisista päivityksistä sekä uusista sisällöistä.

Facebookista löydät SketchUp Suomi -ryhmän, jonne olet tervetullut keskustelemaan ohjelman käyttöön liittyvistä asioista.

Riikka H.