SketchUp Pro -verkkokurssi

129,00 sis. alv 24%

SketchUp -verkkokurssilla opit ohjelman käytön erityisesti sisätilojen suunnittelun ja sisustamisen lähtökohdista. Kurssin jälkeen osaat mallintaa kolmiulotteisia tiloja sekä tuottaa tarvittavaa visuaalista materiaalia, kuten pohjakuvia, leikkauskuvia, perspektiivinäkymiä ja mittakuvia.

Kurssi sisältää ohjeet sekä Windows-, että Mac -käyttäjille. 

Kurssimateriaali on käytössäsi puolen vuoden ajan (180 päivää).

Käytössäsi on monipuoliset ja turvalliset maksutavat. Laskutusmahdollisuuksia voit tiedustella sähköpostitse info@puoliksitehty.fi

Lue alta lisää kurssin sisällöstä!

Osasto: Avainsanat tuotteelle ,

Kuvaus

Tämä verkkokurssi on sinulle, kun haluat oppia suositun SketchUp Pro -mallinnusohjelman käytön ja herättää suunnittelemasi eloon. Opit piirtämään tilasi kolmiulotteiseen muotoon, tekemään siitä mittapiirustuksia sekä värillisiä visualisointikuvia.

3D -mallinnusohjelmat ovat yksi sisustussuunnittelijan tärkeimmistä työkaluista ja käytän itse SketchUp Pro -ohjelmaa työssäni joka päivä. SketchUp Pro sopiikin erityisen hyvin tilojen suunnittelutyöhön.

Tilojen mallintamisen lisäksi voit käyttää ohjelmaa apuna vaikkapa tuotemuotoilussa, pihasuunnittelussa jne. Ohjelma on helposti opittavissa ja nopea käyttää, kunhan tietää muutamat niksit ja periaatteet sen toiminnasta. Opetan ne sinulle tällä kurssilla!

Kaksi ensimmäistä videota ovat katsottavanasi maksutta kurssimateriaaleissa.

sketchup pro

Mitä saan?

Saat pääsyn videokoulutukseen, jossa opetan sinulle SketchUp Pro -ohjelman käytön. Kurssilla käytän SketchUp Pro:n 2022-versiota. Vanhemmissa tai uudemmissa versioissa voi olla pienehköjä eroa, mutta voit hyvin osallistua kurssille käyttäen myös niitä. Opetus etenee perusteista kohti edistyneempiä työtapoja.

Olen nimennyt koulutusvideot selkeästi erillisiksi osioiksi, jotta sinun on helppo palata kertaamaan haluamaasi asiaa. Puhutuilla videoilla näytän ohjelman käytön askel kerrallaan. Voit harjoitella omaan tahtiisi, palata koulutuksen eri osioihin, pysäyttää videon milloin haluat. 

Saat täsmätietoa ohjelman ominaisuuksista ja työkaluista, joista on hyötyä erityisesti tilojen suunnittelussa. Kurssin sisältö ja vinkit painottuvat sisustussuunnitteluun, mutta kurssilla opituilla taidoilla voit toki tehdä muunkinlaista kolmiulotteista suunnittelua.

SketchUp Free-kurssi on toteutettu kokonaan etänä suoritettavaksi. Kurssin sisältö on käytettävissäsi 180 päivän, eli noin puolen vuoden ajan, jonka aikana voit katsella videoita rajoittamattomasti.

Jos sinulle herää kysymyksiä opetuksen sisällöstä tai jokin asia jää epäselväksi, voit olla minuun yhteydessä sähköpostitse info@puoliksitehty.fi. Pyrin vastaamaan mahdollisimman nopeasti!

Kurssi sisältää ohjeet sekä Windows-, että macOs -käyttöjärjestelmille, jotka poikkeavat toisistaan joiltain osin.

Mitä osaan SketchUp Pro -kurssin jälkeen?

Kurssilla opit kattavasti SketchUp Pro -ohjelman käytön, eli:

 • Osaat piirtää erilaisia muotoja ja kolmiulotteisia kappaleita
 • Osaat piirtää mittakaavassa olevan pohjakuvan
 • Osaat tehdä pohjakuvasta kolmiulotteisen tilan ja tarkastella sitä eri kulmista
 • Osaat lisätä ja muokata erilaisia materiaaleja tilaasi
 • Osaat tuoda tilaasi 3d-kalusteita, esineitä jne. sekä muokata niitä
 • Osaat tehdä piirtämästäsi tilasta värillisen pohjakuvan, seinäprojektiot, 3d-visualisoinnit ja animaation
 • Osaat lisätä suunnitelmaasi mitat ja tekstiä

Ja paljon muuta!

SketchUp seinäprojektio

Kurssivideoiden sisältö:

SketchUp Pron hankkiminen
-SketchUp Pro 30 päivän ilmaiskokeilujakson tai täyden lisenssin hankkiminen

Käytön aloitus ja työkalut
-Käytön aloitus ja työkalut/ templates + toolbars

Perustoiminnot ja piirtäminen
-Näkymässä liikkuminen/ orbit + pan
-Muodon, pinnan ja kappaleen piirtäminen/ line + rectangle + circle + push/pull
-Kappaleen valinta ja liikuttelu/ select + move +rotate
-Kappaleen peilaaminen/ flip along
-Kappaleen koon muuttaminen/ scale
-Seinäpintojen piirtäminen/ offset
-Katselusuunnat ja perspektiivi/ views + parallel projection + perspective
-Lähennys ja loitonnus/ zoom
-Peruuta + toista/ undo + redo
-Muodon kopiointi (esimerkkinä portaiden teko)/ move + ctrl
-Tallentaminen/ save as +save

Huonetilan piirtäminen
-Tilan piirtäminen mittoja käyttämällä
-Apuviivaimen käyttö ja aukotusten tekeminen/ tape measure tool
-Ikkuna-, ovi- ja lattialistojen tekeminen
-Pohjakuvan tuonti ja päälle piirtäminen/ insert

Materiaalit ja värit
-Materiaalien ja värien lisääminen ja muokkaaminen
-Oman materiaalin tekeminen
-Oman materiaalin tekeminen (esimerkkinä taulu ja matto)
-Ikkunalasin tekeminen

Objektit/ kalusteet
-Kalusteiden tuonti objektikirjastosta/ 3D Warehouse
-Objektien muokkaaminen
-Objektien piilottaminen/ hide + unhide
-Objektien lukitseminen/ lock + unlock

Mallinnuksen jäsentely/ järjestelmällinen työskentely
-Viitteiden luonti ja hallinnointi/ tags
-Ryhmän luonti/ group + explode

Näkymien hallinnointi
-Seinäprojektioiden, leikkauskuvien ja pohjakuvan tekeminen/ section
-Esitystavan ja tyylin muokkaus/ shadows + styles
-Näkymien tallentaminen/ scenes
-Mittaviivojen ja tekstin lisääminen/ dimension + text

Kuvien ja videoiden tuottaminen
-Kuvien tallennus/ export
-Kuvien tallennus mittakaavassa
-Videon teko/ animation

Loppusanat
-Loppusanat

+ Extra-videot

3d-mallinnus

Palautetta kurssin suorittaneilta

“Haluan kiittää hyvin tehdystä selkeästä materiaalista! Videosi peittoaa kyllä kaikki “tuubejuunkin” videot. Näitä on ollut hyvä käydä lävitse.” (Eija)

 

“Pidän opetustyylistäsi ja kurssin loogisesta etenemisestä. Sormet syyhyävät, että pääsen jatkamaan opiskelua (kunhan töiltäni taas ehdin)!” (Sari)

 

“Hei Riikka, Kiitos SketchUp kurssista. SketchUpia olen käyttänyt jonkin verran. Todella hyviä täsmävinkkejä tuli kurssilta sekä uusia asioita kuten tagit ja videon tekeminen. Sellaista jäin kaipaamaan, että miten teet/piirrät ihan perus 2D-pohjapiirustukseen esim. kalusteet, ovet, wc-istuimet /-kalusteet jne. Käytätkö niihin valmiita objekteja vai piirrätkö ne itse?” (Tiina) (Palautteen pohjalta kurssiin on lisätty video, jossa näytän miten nopean 2D-piirroksen teko onnistuu)

 

“Selkeää ja helposti ymmärrettävää. On myös tärkeää, että materiaaliin voi palata myöhemmin ja kerrata opittua. :)” (anonyymi käyttäjä)

 

”Hyvä ja selkeä kurssi. Ja hyvä kun ohjelman käyttöä oli käyty läpi niin monipuolisesti. Pitää katsoa osa videoista vielä uudemman kerran.” (anonyymi käyttäjä)

 

“Todella hyvin ja selkeästi kerrottu. Ihanaa kun videot eivät olleet pitkiä.” (Tiina)

Palautteet on kerätty kurssin ostaneilta asiakkailta.

Miksi juuri SketchUp?

SketchUpia käytetään useissa muotoilua ja sisustussuunnittelua opettavissa oppilaitoksissa. Myös alalla työskentelevät suunnittelijat käyttävät paljon SketchUpia. Kurssi sopii siis mainiosti sinulle, jos haaveilet alan koulutuksesta, työharjoittelupaikasta tai yrittäjyydestä!

SketchUp toimii loistavana apuna myös oman kodin suunnittelussa. Näet tilat kolmiulotteisina, joka helpottaa hahmottamaan tilojen toimivuutta ja väri- sekä materiaalivalintoja. Voit kokeilla kotiisi loputtomasti erilaisia värivaihtoehtoja, kalustejärjestyksiä, pintamateriaaleja jne. Myös sopivan kokoisten huonekalujen ja kiintokalusteiden suunnittelu on huomattavasti helpompaa kolmiulotteisena.

SketchUpPro on edullinen ohjelma. Tämän kurssin sisällön voit opetella täysin ilmaisella SketchUpPro:n kokeiluversiolla. Versio on käytettävissäsi 30 päivää, joka riittää mainiosti ohjelman opetteluun. Tämän jälkeen voit hankkia ohjelmasta täysversion, jos ja kun, koukutut 3d- mallintamisen mielenkiintoiseen maailmaan.

Kurssia varten tarvitset:

 • tietokoneen
 • näppäimistön
 • hiiren
 • SketchUp Pro-ohjelman (maksetun lisenssin tai ilmaisversion)
 • tietokoneen peruskäyttötaidon

Jos sinulla ei ole jo maksettua SketchUp Pro -lisenssiä ja haluat aloittaa kurssin kokeilemalla ensin 30 päivän ilmaisversioita, lataa se ensin koneellesi ja osta kurssi sen jälkeen. Näin näet, että koneesi on varmasti yhteensopiva ohjelman kanssa ja ohjelma avautuu normaalisti.

Jos haluat aloittaa opettelun käyttämällä SketchUp Pro:n ilmaista kokeilujaksoa, katso ensimmäinen video ensin. Neuvon siinä miten saat 30 päivän ilmaisversion käyttöösi. Neuvon samalla videolla myös maksullisen lisenssin hankkimisen. Kaksi ensimmäistä videota ovat katsottavanasi maksutta kurssimateriaaleissa.

Vinkit Macin käyttäjille: Olen lisännyt joidenkin osioiden alle toisen videon, jossa neuvon kyseisen asian käyttäen macOS -käyttöjärjestelmää. Suurimmaksi osaksi ohjelman käyttö on samanlaista molemmilla käyttöjärjestelmillä, joten muutoin voit seurata opetusta videoilta, joissa käytän Windows -käyttöjärjestelmää. Oppituntien sivuilla on tekstimaininta, jos sinun tulee katsoa myös toinen video.

perspektiivinäkymä

Hei! Olen Riikka ja toimin tämän sivuston sekä SketchUp -verkkokurssin tekijänä.

Olen toiminut sisustussuunnittelun parissa yli 15 vuotta. Työurani aikana olen toiminut alalla yrittäjänä, palkkatöissä sekä opetustehtävissä. Olen siis päässyt tutustumaan sisustusalaan monesta eri näkökulmasta.

Mallinnusohjelmien käyttö on ollut minulle aina mieleistä, ja ne ovatkin keskeinen työkalu työpäivissäni. Olen toiminut myös ohjelmien kouluttajana työpaikallani ja eri kouluasteilla. Tällä hetkellä päivittäisessä käytössäni on SketchUp Pro, joka on henkilökohtainen suosikkini monista käyttämistäni ohjelmista. SketchUp, tuttavallisemmin “ketsup”, on monipuolinen, helppokäyttöinen ja edullinen ohjelma.

Liitythän myös uutiskirjeeni tilaajaksi! Sitä kautta saat tiedon verkkokurssien mahdollisista päivityksistä sekä uusista sisällöistä.

Facebookista löydät SketchUp Suomi -ryhmän, jonne olet tervetullut keskustelemaan ja kyselemään ohjelman käyttöön liittyvistä asioista.

Riikka H.

 

 

 

 

Toivon sinulle mukavia mallinnushetkiä ohjelman parissa!