Hei!

Puoliksi Tehty ei ole perinteinen sisustusblogi. Halusin luoda sivuston, joka tarjoaa helposti saavutettavissa olevaa tietoa sisustussuunnittelun saloista ja hyvästä tilasuunnittelusta. Eli asioista, joista itse nautin ja koen voivani kertoa myös muille samasta intohimosta “kärsiville”.

Olen työskennellyt sisustussuunnittelun parissa yli 15 vuotta. Työurani aikana olen mm. suunnitellut sisustuksia yksityiskoteihin, showroomeja kaupalliseen ympäristöön sekä työskennellyt keittiösuunnittelijana. Olen toiminut myös alalla opetustyössä.

Olen siis päässyt tutustumaan sisustusalaan monesta näkökulmasta. Vahvinta osaamiseni on toimivien kotien suunnittelussa. Mielestäni hyvän tilasuunnittelun tärkein tekijä onkin tilan toimivuus. Vasta sen jälkeen voidaan keskittyä tilan esteettisiin tekijöihin.

Toimivuudella tarkoitan mm. sopivien kalusteiden valintoja, kalustesijoittelua, järkeviä materiaalivalintoja ja tilan toimintoja tukevaa valaistusta. Kirjoitan näistä kaikista lisää artikkeleissani.

Riikka Hakkarainen

-Riikka

Pyrin kehittymään jatkuvasti ja päivittämään osaamista alan täydennyskoulutuksilla. Muotoilijan koulutukseni lisäksi olen opiskellut mm. näyttely- ja messusuunnittelua, valaistussuunnittelua sekä pedagogiikkaa.

Myös erilaiset tilojen suunnitteluun tarkoitetut mallinnusohjelmat ovat tulleet tutuiksi vuosien aikana. Oikeastaan jokaisessa työssäni 3d-työkalut ovat olleet ahkerassa käytössä. Sekä omassa suunnittelussani, että myös opetustyössä.

Tällä hetkellä toimin sisustussuunnittelijana palkkatyössä. Päivätyöni ohessa tuotan sisältöä tälle sivustolle, koska jonnekinhan se kaikki innostus on päästävä purkamaan! Opiskelen myös ammatillisen opettajan pätevyyttä ja toimin alalla opetustehtävissä.

Kiitos kun vierailet Puoliksi Tehty-sivustolla!

-Riikka