kalusta tila
|

Kalusta tila toimivasti, huomioi tilan flow

Jokainen tila tulee kalustaa kyseiseen tilaan sopivilla ja sen toimintoja tukevilla kalusteilla. Kalustuksen tulee olla myös aseteltu toimivasti. Tässä artikkelissa perehdytään erityisesti siihen, miten kalusteiden asettelu vaikuttaa tilan flowhon. Flow tarkoittaa huoneessa olevia näkymättömiä polkuja, jotka muodostuvat kulkuaukkojen väleille kalusteiden lomassa kulkien. Kalusta siis tila toimivasti, flow huomioiden.

Huoneessa on hyvä flow, kun liikkuminen sujuu esteettömästi.

Älä kalusta vain seinien viereen

Tilan kalusteiden sijoittelua kannattaa siis miettiä flown näkökulmasta. Jotta tilassa on miellyttävää ja luonnollista liikkua, pitäisi siellä pystyä kulkemaan esteettä oviaukolta toiselle, oviaukolta portaisiin sekä myöskin ikkunoille. Myös kulku esimerkiksi keittiöpöydän tuolin takaa pitäisi onnistua, vaikka tuolissa istuu joku.

Tämä ei kuitenkaan tarkoita, että huonekalut tulee asetella tilan seinustoille ja keskilattia jättää tyhjäksi. Se ei ole hyvä tapa kalustaa tilaa. Mieti kuitenkin, miten keskelle huonetta sijoitettu kaluste muuttaa huoneessa kulkua. Kalusteen ohi on pystyttävä kulkemaan sujuvasti eikä se saa estää tai hankaloittaa liikkumista.

tilan flow

Selkeä näkymä

Tilan kokemiseen vaikuttaa sujuvan liikkumisen lisäksi myös näkymät. Etenkin ensinäkymä. Tilan tulee olla helposti hahmotettavissa ja nähtävissä jo ensisilmäyksellä.

Kalusta tila asettamalla korkeat ja peittävän kalusteet tilan perälle ja pidä kulku sekä näkymä tilaan avoimena. Avoin ja selkeä sisäänkäynti houkuttelee astumaan peremmälle.

Seuraa somessa!

Samankaltaisia aiheita