Biofiilinen sisustus
| | |

Biofiilinen sisustus – mitä se on?

Aloitetaanpa kysymyksellä mikä on sinulle se paikka, jossa sinulla on hyvä olla? Huomaat, että stressi vähenee, luovuus ja keskittymiskyky paranee.

Vastaushan on luonto. Sen parantava vaikutus uneen, muistiin ja esimerkiksi verenpaineeseen on valtava. Kutsutaan siis luonto kotiin.  

Jo pienillä muutoksilla saadaan aikaiseksi hyvää oloa.

Tämä on vieraskynäartikkeli.
Lue lisää kirjoittajasta, Tiina Siirosesta (Tiina Siironen Visions), artikkelin lopusta!

Materiaalit biofiilisessa sisustussuunnittelussa

Biofiilinen sisustus ei tarkoita pelkästään kasveja, vaan erilaisten luonnonmateriaalien lisäämistä sisustukseen.

Toki erilaiset viherkasvit, leikkokukat ja yrtit kohottavat jo itsestään mielialaa. Siksipä esimerkiksi perjantaikimppu on nostanut kovasti suosiota viime vuosina. Monilla leikkokukilla ja viherkasveilla on myös huoneilmaa puhdistava vaikutus.

Kun puhutaan kovista pinnoista biofiilisessa suunnittelussa, niin puun, kiven, marmorin sekä lasin käyttö on viime vuosina lisääntynyt sekä rakentamisessa, että sisustamisessa. Pehmeitä pintoja kuten pellavaa, villaa ja nahkaa käytetään kodin tekstiileissä tuomaan harmonista tunnelmaa. 

Kodin ja tilan värimaailmaan kannattaa valita rauhoittavia murrettuja sävyjä. Sävyjä, joita myös luonnossa näemme. Hiekanruskeaa, kallionharmaata, taivaansinistä ja esimerkiksi metsänvihreää. Vaaleita, pehmeitä ja hentoja sävyjä, ei kirkkaita värikylläisiä sävyjä.

Biofiilisessa sisustussuunnittelussa suositaan kaarevia ja orgaanisia muotoja sekä symmetriaa ja ympyröitä. Pienet epätäydellisyydet ja rosoisuus eivät kuitenkaan haittaa.

biofiilinen sisustus

Luonnonvalon merkitys

Myös luonnonvalolla on suuri merkitys biofiiliseen sisustukseen. Onhan se todettu, kuinka suuri vaikutus auringonvalolla on meidän hyvinvointiimme. Siksi on todella tärkeää maksimoida luonnonvalon pääsy sisätiloihin.

Valaistuksessa kannattaa huomioida, että keinovaloa on riittävästi. Ihanteellisinta olisi, että voisimme aamulla sekä päiväsaikaan käyttää kylmää, sinertävää valoa ja illalla lämmintä, keltaista valoa.

Kiinteiden valaisimien olisi hyvä olla himmennettäviä. Epäsuoravalo, josta ei valonlähde näy, on luonnollisimman näköistä kodin ja tilan sisustuksessa.

Myös takkatuli ja erilaiset nuotiopaikat kodin läheisyydessä luovat mielihyvää meille. 

biofiilinen


Biofiilisessa suunnittelussa kannattaa myös huomioida kodin ja tilan ilmanlaatu. Raitis ja hyvä huoneilma on ensiarvoisen tärkeää. Siksi materiaalien ja maalien tulisikin olla päästöttömiä.

Voimmeko siis todeta, että Biofiilinen sisustus luo rauhallisia tiloja, jotka tuovat meille mielihyvää ja edistävät hyvinvointia?

Biofiilinen sisustussuunnittelu ei ole ohi menevä tyyli tai trendi vaan elämän mittainen matka mielemme hyvinvointiin.

Tiina Siironen Visions

Olen Tiina Siironen, oululainen sisustussuunnittelija.

Tiina Siironen Visions on luova, idearikas ja innostunut sisustussuunnittelutoimisto, joka tarjoaa tila- ja sisustussuunnittelupalveluita yksityiskoteihin ja erilaisiin yritysten toimitiloihin ja palvelualan pk-yrityksiin.

Kiinnostukseni sisustusalaa kohtaan alkoi jo vuonna 2002 työskennellessäni oululaisessa kivijalkamyymälä Sisustusliike Spaziossa. Spaziossa työskentelin useampaan kertaan myös vuosia myöhemmin ja rakkaus sisustamiseen sekä designiin alkoi viimeistään silloin.

Vuonna 2007 opiskelin sisustajaksi. Olen aiemmilta koulutuksilta merkonomi, tradenomi ja sisustaja sekä viimeisimpänä valmistuin kesällä 2022 Taideteollisuusalan ammattitutkintoon, sisustaja at. Ikuinen opiskelija siis. 

Olen pyörittänyt omaa sisustusalan yritystä aiemminkin, vuonna 2013 sekä toiminut mm. sauna- ja keittiösuunnittelijana.

Lisäksi kokemusta on kertynyt useista toimitilojen tilasuunnitteluista ja erilaisista projektinhallintatehtävistä.

Vuodesta 2021 olen toiminut opintojeni ohella kevytyrittäjänä ja kesällä 2023 perustin yritykseni Tiina Siironen Visions.

Toteutan asiakkailleni esteettisesti miellyttäviä, toimivia sekä aikaa kestäviä koteja ja tiloja. Pyrin ottamaan huomioon suunnittelussa ekologisuuden sekä käyttämään mahdollisimman paljon biofiilistä suunnittelua.

Laaja tuotetuntemus ja vuosien saatossa hankitut yhteistyöverkostot ovat vahvuuksia tällä alalla. 

Tulethan seuraamaan minua somessa tilille @tiinasiironenvisions 

Tehdään sisustushaaveistasi totta  ♥︎

Tiina Siironen Visions

Haluatko sinäkin Puoliksi Tehty –vieraskynäilijäksi?

Samankaltaisia aiheita